MatriXmethode

Heb je last van een ‘vol hoofd’? Met de MatriXmethode leer je zelf je hoofd op te ruimen. Vaak heb je al na één sessie weer een lekker opgeruimd hoofd!

Wil je leren hoe je informatie handiger kunt onthouden, zodat het leren op school gemakkelijker gaat?

Heb je iets naars meegemaakt waar je nog steeds last van hebt? Ben je bang om te gaan slapen? Heb je veel stress voor je volgende proefwerkweek?

Met de MatriXmethode heb je snel weer zelf de regie over je eigen hoofd. Het werkt zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Een vol hoofd, je kent dat vast wel. Je gedachten blijven maar komen. Veel kinderen en jongeren hebben er last van, zeker in deze tijd, waarin de nasleep van de lockdowns nog zo duidelijk merkbaar is. Je wilt je aandacht er wel bij houden op school of bij het huiswerk leren, maar het lijkt gewoon niet te lukken. Eén of enkele sessies met de MatriXmethode kunnen al een groot verschil maken. Je leert hoe je zelf je hoofd kunt opruimen en je rekent af met belemmerende gedachtes, gevoelens en overtuigingen. Het resultaat is meer ontspanning en rust in je hoofd.
Ik kan je onder andere helpen bij:

De MatriXmethode

De MatriXmethode is een praktische en effectieve methode die ingezet kan worden bij zowel leerproblemen als emotionele problemen en angsten. Het krachtige van deze methode is dat kinderen/jongeren leren zelf hun probleem aan te pakken en op te lossen. Ook voor volwassenen is deze methode heel geschikt.

Hoofd opruimen

Heb je last van een ‘vol hoofd’? Je wordt er onrustig van. Door het hoofd te tekenen en het daarna denkbeeldig ‘op te ruimen’ krijgt alles een vaste plek in of buiten het hoofd. Je bedenkt zelf een manier om per onderwerp alle informatie op te bergen. Hierdoor kun je alles gemakkelijker terugvinden en blijft er ook nog eens extra ruimte over. Waarom werkt dit? Het werkt omdat jij zelf jouw eigen informatiesysteem ontwerpt. Alleen jij weet hoe het werkt in jouw hoofd!
Ook je ‘schoolhoofd’ kunnen we op deze manier opruimen, zodat alle vakken een eigen plekje krijgen en je alle informatie weer snel terug kunt vinden.


Een opgeruimd hoofd geeft meer rust, ruimte en een betere concentratie. Je kunt beter omgaan met stress. Je bent weer de baas in je eigen hoofd.
Lekker-Jezelf-Matrix-Methode-Werkmodel

Emoties en angsten

Met behulp van de MatriXmethode kan ik je helpen om van nare gevoelens en gedachten af te komen. Het gaat hierbij niet om de inhoud, maar om jouw strategie, jouw beleving van jouw probleem. Samen kijken we naar de beleving van het probleem in zien, horen, voelen en denken. Hier gaan we mee aan de slag. Jij haalt zelf de ‘triggers’ eruit, zodat je het probleem als het ware neutraliseert.

Omdat alles in je eigen hoofd gebeurt, hoef je niet over het probleem te praten. Dat voelt wel zo veilig, zeker als het nare herinneringen of angstige beelden oproept. Na de coaching kun je deze techniek meestal ook zelf toepassen.

Over het algemeen zijn slechts enkele sessies voldoende om het probleem aan te pakken.
Video afspelen

Meer weten?

Wil je meer informatie, of een afspraak maken?
Neem gerust contact met mij op.