Over mij

Mijn naam is Monique Vosman. In 2021 startte ik met Lekker Jezelf, mijn praktijk voor jeugd- en kindercoaching. Als moeder van twee tieners weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen lekker in hun vel zitten. Ook in mijn werk als leerkracht heb ik vaak gezien dat kinderen soms net iets extra’s nodig hebben. Iemand die even meekijkt en een duwtje in de goede richting geeft.
Sinds 2012 werk ik als kindercoach in het basisonderwijs. Ik word ingezet voor veel verschillende hulpvragen. Soms is alleen een luisterend oor al voldoende. Soms maken we samen een haalbaar plan om tot het gewenste doel te komen. Soms wil een kind graag iets ‘opruimen’ zonder erover te praten en heb ik geen idee van wat er speelt. Ik gebruik hiervoor graag de MatriXmethode. Omdat het niet over de inhoud hoeft te gaan, voelt dit voor kinderen heel veilig.

Ik heb in de afgelopen jaren verschillende opleidingen en trainingen gevolgd die ik inzet tijdens coaching. De opleiding tot kinder-, puber en opvoedcoach volgde ik bij Centrum Tea Adema, evenals de training Ik Leer Leren. Van Ingrid Stoop leerde ik werken met de MatriXmethode en ik heb de opleiding systemisch werk/familieopstellingen gevolgd bij Latitude Opleidingen. Ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te leren en blijf mijzelf graag ontwikkelen.

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Lekker-Jezelf-Quote
Als leerkracht van groep 8 heb ik veel ervaring met de overstap naar het voortgezet onderwijs. Voor veel kinderen een spannende periode. Zeker in combinatie met de naderende puberteit. Allerlei onzekerheden kunnen opeens de kop opsteken. Alles wordt opeens anders; de school, de klas, de vakken, de hoeveelheid huiswerk. In de training ‘Ik Leer Leren’ kan ik hier goed op inspelen. Werken met tieners, met al hun eigenaardigheden en vooral ook mooie kanten, is wat ik het allerliefste doe.

Mijn werk als jeugd- en kindercoach geeft mij veel voldoening. Kinderen gaan altijd ‘lichter’ de deur weer uit. Ik kan doen waar ik goed in ben; kinderen weer in hun eigen kracht zetten. Wil jij dit ook voor je kind? Neem dan contact met mij op!