Over mij

Mijn naam is Monique Vosman. In 2021 startte ik met Lekker Jezelf, mijn praktijk voor coaching en systemisch werk. Als moeder van twee tieners weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen lekker in hun vel zitten. Ook in mijn werk als leerkracht heb ik vaak gezien dat kinderen soms net iets extra’s nodig hebben. Iemand die even meekijkt en een duwtje in de goede richting geeft.
Sinds 2012 werk ik als kindercoach in het basisonderwijs. Ik word ingezet voor veel verschillende hulpvragen, meestal op het gebied van leren, emoties en gedrag. Soms is alleen een luisterend oor al voldoende. Soms maken we samen een haalbaar plan om in kleine stapjes tot het gewenste doel te komen. Het komt ook voor dat een kind graag iets in het hoofd wil ‘opruimen’ zonder erover te praten, wat ook oké is.
In de afgelopen jaren ben ik mij gaan specialiseren in systemisch werk. Deze oplossingsgerichte manier van werken met ‘de onderstroom’ geeft vaak verhelderende inzichten op een diepere laag. Ik pas dit toe in klassen door opstellingen met poppetjes op tafel, maar ook met volwassenen in een familie- of organisatieopstelling. In mijn coaching met kinderen werk ik veel met materialen. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Lekker-Jezelf-Quote
Ik heb in de afgelopen jaren verschillende opleidingen, trainingen en nascholingen gevolgd die ik inzet tijdens coaching. De opleiding tot kinder-, puber en opvoedcoach volgde ik bij Centrum Tea Adema, evenals de training Ik Leer Leren. Van Ingrid Stoop leerde ik coachen met de MatriXmethode. Ik heb de opleiding systemisch werk/familie- en organisatieopstellingen gevolgd bij Latitude Opleidingen. Ook heb ik mij aangesloten bij GroepsGeluk-systemisch werken in de klas. Ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te leren en blijf mijzelf graag ontwikkelen. Ik ben aangesloten bij Adiona, de beroepsvereniging voor kindercoaches, om de kwaliteit te waarborgen en op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.