Rust in je hoofd

Een vol hoofd, je kent dat vast wel. Je gedachten blijven maar komen. Het maakt je moe, onrustig of het is je allemaal snel te veel. Je wilt je aandacht er wel bij houden op je werk, op school of bij het huiswerk leren, maar het lijkt gewoon niet te lukken. Misschien vind je het ook wel lastig om in slaap te vallen.

Een opgeruimd hoofd kan een groot verschil maken. In één of enkele sessies leer je hoe je zelf je hoofd kunt opruimen en je rekent af met belemmerende gedachtes, gevoelens en overtuigingen. Een opgeruimd hoofd geeft meer overzicht, rust en ontspanning. Het lukt beter om je te concentreren en je kunt gemakkelijker omgaan met stress.

Door het hoofd te tekenen en het daarna denkbeeldig ‘op te ruimen’ krijgt alles een vaste plek in of buiten het hoofd. Je bedenkt en visualiseert zelf een manier om per onderwerp alle informatie op te bergen. Hierdoor kun je alles gemakkelijker terugvinden en blijft er ook nog eens extra ruimte over. Jij bepaalt hoe je het hebben wilt, want alleen jij weet hoe het werkt in jouw hoofd!

Ook je ‘schoolhoofd’ kunnen we op deze manier opruimen, zodat alle vakken een eigen plekje krijgen en je alle informatie weer snel terug kunt vinden.

Ik kan je onder andere helpen bij:

Emoties en angsten

Soms vragen nare gebeurtenissen nog steeds op een vervelende manier aandacht, ook al zijn ze lang geleden gebeurd. Op een eenvoudige manier kan ik je leren om van nare gevoelens en gedachten af te komen. Het gaat hierbij niet om de inhoud van de gebeurtenis, maar om jouw beleving ervan.  Hier gaan we mee aan de slag. Plaatjes, geluiden, gevoelens en gedachten ga je op een andere manier opslaan, zodat je als het ware de lading eraf haalt.

Omdat alles in je eigen hoofd gebeurt, hoef je niet over het probleem te praten. Dat voelt wel zo veilig, zeker als het nare herinneringen of angstige beelden oproept. Na de coaching kun je deze techniek meestal ook zelf toepassen.
Over het algemeen zijn drie sessies al voldoende om het probleem aan te pakken. Bij enkelvoudige angsten (angst voor honden, spinnen) is één sessie soms al voldoende.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of een afspraak maken?
Neem gerust contact met mij op.