Opstellingenmiddag Deventer

Een opstelling kun je individueel doen, maar ook in een groep met representanten. Een vraagsteller brengt dan een vraagstuk in waar hij/zij meer inzicht in wil krijgen. Dit kan over van alles gaan; werk, relaties, opvoeding, emoties. 

Voor de verschillende elementen die bij je vraag horen worden representanten gekozen. Zij worden in de ruimte opgesteld. Representanten kunnen vaak veel informatie geven, denk hierbij aan lichaamstaal, kijkrichting, gevoelens en woorden die opkomen. Dit gaat vanzelf, ervaring op dit gebied is niet nodig. Representeren in de opstelling van iemand anders, kan voor jezelf ook veel opleveren. Je wordt meestal niet voor niets gekozen als representant in een bepaalde rol. Voor de vraagsteller kan een opstelling diepe inzichten geven.

Met mijn collega Mirjam de Boer verzorg ik regelmatig een opstellingenmiddag in Deventer.  Mirjam en ik kennen elkaar van de vervolgopleiding familieopstellingen bij Latitude Opleidingen. We hebben ook allebei de opleiding organisatieopstellingen gevolgd. Je kunt dus bij ons terecht voor een familieopstelling of een organisatieopstelling.

We organiseren ongeveer eens per 6 weken een opstellingenmiddag in Deventer. Op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot maximaal 17.00 uur. De groepsgrootte is een beetje wisselend, maar de groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Er worden twee, soms drie vragen ingebracht.

Kosten vraagsteller: € 70,-
Kosten representant; € 25,-

Je bent van harte welkom op één van de volgende data:
2023: za 22-4, za 10-6, za 26-8, zo 8-10, za 4-11, za 9-12
2024: za 13-1, za 2-3, za 20-4, za 8-6, za 17-8, za 28-9, za 2-11 en za 14-12

Aanmelden kan via een mail naar info@lekker-jezelf.nl

Ervaringen van deelnemers:

“Ik heb de opstellingenmiddag als heel bijzonder ervaren! De sfeer was erg prettig, ondanks de grootte van de groep. Ik had nog niet eerder een opstelling meegemaakt, dus was een tikkeltje gespannen. Dat gevoel was vrij snel verdwenen door de fijne mensen die deelnamen! Tijdens de sessie stond ik versteld van alles dat gebeurde. Het gaf mijn vriendin echt inzicht in haar familiesysteem. Ik weet uit gesprekken met haar, dat zij op een mildere manier naar haar vader kan kijken (door de inzichten die ze heeft gekregen). Ik vond dat jullie goede vragen stelden en rust uitstraalden. Kortom, een positieve en bijzondere ervaring. Succes en ik kom vast nog een keer opstellingenmiddag bijwonen.”

“Heb nu meerdere malen mogen ervaren wat een opstelling met iemand doet, zowel als vraagsteller als representant. “Jullie creëren voor beiden een veilige setting om te laten zien wat er getoond moet worden die middag. Heel bijzonder om dit te mogen ervaren samen met jullie. Ik kom snel weer terug!”

Monique heeft mij dit jaar 2 x opgesteld als vraagsteller. Ondanks dat beide keren voor mij een intense ervaring was, werd ik zeer goed begeleid door haar (en ter ondersteuning ook door Mirjam). Absoluut veilig en vertrouwd met de mensen die er op dat moment bij waren. Zodat ik op een juiste manier weer in contact met mezelf mocht komen. En verder kan ik alleen nog maar aanvullen met dat er geen exacte woorden zijn om deze ervaringen in uit te drukken. Een opstelling heb je te ervaren om te weten wat het voor jou mag betekenen 🤍kan

Wil je nog meer lezen?

Dat kan!